Zaščita pred soncem

zascita-pred-soncem

Pri načrtovanju stavbe je treba s pasivnimi ukrepi, kot so na primer primerna arhitekturna zasnova, senčenje in naravno prezračevanje v nočnih in jutranjih urah zagotoviti, da bodo potrebe po hlajenju čim manjše.
Pravilna izbira in uporaba sistema senčil za zaščito pred soncem vam z uravnavanjem količine sončne svetlobe in toplote (poleti in pozimi) zagotavlja prijetno ozračje v prostoru ter zmanjšanje stroškov energije.

Drsni paneli

drsni_paneli

Drsne panele sestavljajo zunanje ogrodje in različne oblike lamel. Lamele so lahko aluminijaste ali pa lesene, premične ali fiksne. Za optimalno senčenje in zaščito proti vetru smo razvili različna ogrodja, ki so na voljo v željenih merah in postavitvah. Poleg funkcionalnosti bo sistem drsnih panelov poživil fasado ne glede na to, ali je bila stavba pravkar zgrajena ali obnovljena.

Sistem drsnih panelov je večnamenski fasadni element za:

  • zaščito pred soncem
  • intenzivno prezračevanje
  • nadzor količine dnevne svetlobe
  • zaščito pred mrčesom
  • delno senčenje

Brisoleji

brisoleji

Brisoleje sestavljajo ekstrudirane aluminijaste, aerodinamične ali pravokotne lamele, ki jih je mogoče namestiti v različne vrste okenskih okvirjev za optimalno zaščito pred soncem. Sistem senčil je na voljo v izvedbi z nepremičnimi ali premičnimi vodoravnimi ali navpičnimi lamelami. Sistem je mogoče uporabiti tudi kot zaščitni izolacijski element ali vizualno pregrado.

Rolo senčila

rolo_sencila

Hrupna in raztrgana senčila so preteklost. Ponujamo vam patentiran sistem rolo senčil , ki so odporna na veterin zagotavljajo zaščito pred mrčesom. Eno senčilo lahko prekrije tudi do 21,6 m2 (6m x 3,6m).

Senčila nadzirajo količino svetlobe in toplote ter ponujajo različne možnosti uporabe. Zaradi čvrste zgradbe jih je mogoče uporabiti v stanovanjskih ali poslovnih stavbah. Zaradi pametnega vpenjalnega sistema stranska vodila senčil Fixscreen® zagotavljajo njihovo nemoteno delovanje – to pomeni, da je senčilo varno vpeto in se pri izpostavljenosti močnemu vetru ne more deformirati.

Pergole

pergole

Poskrbite za zaščito pred: soncem, vročino, mrazo, dežjem ter vetrom. Moderno zasnovan, patentiran sistem je zelo primeren tako za privatne hiše, kot za restavracije oziroma druge zunanje poslovne površine. Za odvajanje deževnice je vgrajen celosten sistem vodnih kanalov preko katerih se le-ta odvaja, za hladne zimske dni pa obstaja možnost vgradnje posebnih grelcev, ki ogrevajo notranjost pergol. No voljo so pergole s premično streho iz platna ter pergole s premično streho iz aluminijastih lamel.