Naravno prezračevanje

Ste vedeli, da skoraj 90% svojega časa preživimo v zaprtih prostorih? Ne? In ne gre samo za bivanje v svojem domu. Precej časa v notranjih prostorih preživimo tudi v pisarnah, šolah, zdravstvenih ustanovah in podobno, kjer je kakovost zraka pogosto bistveno slabša kot na prostem, tudi do desetkrat. Nezdrav zrak povzroča neprijetne vonjave, plesen in bolezni, kot so glavobol ali težave s spanjem. Stavbe so danes grajene z vedno boljšo izolacijo in z vedno bolj nepredušnimi metodami. Zato je prezračevalni sistem, ki zagotavlja, da se onesnažen zrak v zaprtih prostorih nenehno nadomešča s svežim zunanjim zrakom, absolutna obveznost. Strokovnjaki in pa seveda tudi zakonodaja, postavljajo pri tem na prvo mesto predvsem naravno prezračevanje.

Prekomerna vlaga v zraku poveča možnost težav z vlago v prostorih, vključno s plesnijo, ki lahko povzroči škodo in zdravstvene težave. Vsak dan vdihnemo in izdihnemo približno 22.000-krat. Tako ima slaba kakovost zraka velik vpliv na naše zdravje in lahko povzroči astmo ali alergije. Kuhanje, prhanje in čiščenje – in celo izdih in znojenje – vsak dan doda približno deset dodatnih litrov vlage našemu notranjemu zraku. Prekomerna zračna vlaga pa lahko povzroči plesen v vašem domu in pršice. Po drugi strani pa lahko spore teh plesni ali iztrebki teh pršic sprožijo tudi neželene alergijske reakcije.

Iz tega razloga vlaganje v zanesljivo, predvsem naravno prezračevanje pomeni vlaganje v vašo prihodnost. Kmalu so vidne koristi za svoje zdravje, zdravje vaše družine in življenjsko dobo vašega doma. Pozitivni učinek naravnega prezračevanja je torej izjemen, tudi na kratek rok. Naravno prezračevanje je zato vedno bolj vroča tema pri novogradnjah ali prenovah. Medtem ko prezračevanje vašega doma s kratkotrajnim odpiranjem oken in vrat le kratkotrajno vpliva na kakovost zraka, naravni prezračevalni sistem nenehno nadzorovano osvežuje zrak v vašem prostoru. Z drugimi besedami: to je edini način, da dihate zdrav zrak v svojem domu 24 ur na dan, vse dni v tednu. Osnovno načelo kontroliranega naravnega prezračevanja je, da se v vlažnih prostorih odvaja onesnažen zrak, v suhih prostorih pa dovaja svež zrak. Tako je vaš dom nenehno ‘preplavljen’ s svežim in naravnim zrakom, ne da bi toplota uhajala skozi okna in vrata in ne da bi vam bilo treba migniti s prstom.

Raziščite naše visoko tehnološke in uporabne rešitve naravnega prezračevanja, primerne za vse vrste prostorov, stavb in namenov uporabe. Z rešitvami podjetja RENSON®, ki že od leta 1909 slovi po svoji domiselni zasnovi z dokazanim učinkom, bo vaš prostor zadihal s svežim zrakom, ki ga imamo na voljo in izognili se boste težavam z zdravjem.

Okenski zračniki

Lokalno rekuperacijsko prezračevanje

Ostale rešitve prezračevanja

Postopek razreševanja pritožb odjemalcev in drugih strank vam posredujemo na podlagi pisne zahteve.