Okenski zračniki

KAKO DELUJEJO OKENSKI ZRAČNIKI ?

Nova generacija okenskih zračnikov za naravno prezračevanje kontrolirano dovajajo svež zrak v prostor. Naravno prezračevanje je z našimi rešitvami popolno. Samoregulacijska nepovratna loputa preprečuje nadležen hladen prepih, sam zračnik pa je zasnovan tudi za izboljšano zvočno udobje, pri nekaterih modelih skoraj brez hrupa. Zaradi uporabe tehnologije I-FLUX® lahko RENSON® z okenskimi zračniki zagotavlja maksimalno udobje z minimalno izgubo toplotne energije. To počnejo na zelo energetsko učinkovit način, saj ta naravni dovod zraka ne uporablja nobenih elementov na električni pogon. Poleg tega je natančna količina dovedenega svežega zraka vedno pod nadzorom. Samoregulacijska nepovratna loputa preprečuje, da bi v vaš dom vstopilo preveč mrzlega zunanjega zraka, tako da vam nikoli ni treba povečati ogrevanja. Okenski zračniki kot bistven element naravnega prezračevanja so idealna rešitev tako za novogradnje kot za prenove.

 

I-FLUX®

Tehnologija I-FLUX® temelji na naslednjih načelih:

  1. PRETOK ZRAKA NEODVISNO OD VETRA
  2. MINIMALNE IZGUBE ENERGIJE ZARADI NEPOVRATNE LOPUTE ( samo pri zračniku Invisivent Comfort )
  3. PRETOK ZRAKA, DOLOČEN Z ROČNO NASTAVLJIVO NOTRANJO LOPUTO
  4. TOK ZRAKA NAVZGOR ZA OPTIMALNO UDOBJE

INVISIVENT® AIR in COMFORT – namestitev na okenski okvir

INVISIVENT® AIR ali COMFORT je akustični, toplotni in energetsko učinkovit okenski naravni prezračevalni sistem, ki ga je mogoče zlahka vključiti v vsak projekt, pa naj gre za novogradnjo ali prenovo.

Nova serija je izdelana po principu monoblok, kar pomeni, da so izdelki pritrjeni na okenski profil kot stabilna celota. Namestitev je na vrhu okenskega profila oken, ki so lahko iz aluminija, lesa ali PVC. Ker velikost stekla ostaja enaka, ta skoraj popolnoma skrita metoda vgradnje zagotavlja maksimalno dnevno svetlobo. Koekstrudirano fleksibilno gumijasto tesnilo, ki poteka po celotni dolžini prezračevanja okna (vključno s končnimi pokrovi), zagotavlja popolno zrakotesno povezavo med Invisiventom in okenskim profilom. Zahvaljujoč samoregulacijski loputi sistema I-FLUX® zagotavlja dovod svežega in zdravega zraka brez prepiha. Poleg tega ročno nastavljiva notranja loputa usmerja vhodni zračni tok navzgor, kar zagotavlja optimalno porazdelitev svežega zraka v vašem domu. Okenski naravni prezračevalni sistemi INVISIVENT® so tudi v najožji izvedbi standardno opremljeni z materialom za dušenje hrupa. Ponaša se z izjemno impresivno akustično zmogljivost. Perforiran notranji profil preprečuje komarje, muhe in druge nezaželene žuželke. Serija INVISIVENT® je v skladu s standardom protivlomne odpornosti razreda 2, zaradi česar je primerna za okna razreda WK2. Izbira barv je vse od stadardnih RAL odtenkov ali naravnega aluminijastega izgleda, na voljo pa so tudi posebni dekorji ter posebni RAL odtenki.

Odlikujejo se po izjemnem dušenju hrupa v odprtem položaju zračnika vse od 31 dB pa tja do 42 dB ( odvisno od različice ). Pretoki naravnega zraka so prav tako odvisni od posameznih različic od 11 m3/h/m do 62 m3/h/m pri tlaku 2Pa.

AR 60/75/90 – namestitev v steklo

AR 60, AR 75 in AR 90 so zračniki, opremljeni s samoregulirajočo loputo za naravno prezračevanje z zunanjim pokrovom za izboljšano zaščito pred vremenskimi vplivi.

Notranja loputa AR preusmerja vhodni zrak navzgor, tako da se svež naravni zrak optimalno razširi po prostoru. Ima tudi zunanjo dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi. AR je bil razvit za vstekelno vgradnjo in se lahko vgradi v aluminijaste, lesene in PVC okenske profile z globino 20, 24, 28 ali več mm. Zasnovan je z mislijo čim manjšega prenosa hladnega zraka od zunaj v notranjost. Prav tako so opremljeni z I-FLUX® samoregulacijsko loputo, ki zagotavlja dotok svežega in zdravega zraka brez prepiha. Perforiran notranji profil deluje kot mreža oz.zaščita proti mrčesu in insektom. Izbira barv je vse od stadardnih RAL odtenkov do naravnega aluminijastega izgleda, na voljo so tudi posebni dekorji in posebni RAL barvni odtenki.

Odlikujejo se tudi po solidnem dušenju hrupa v odprtem položaji vse od 27 dB pa tja do 30 dB ( odvisno od različice ). Pretoki naravnega zraka so prav tako odvisni od posameznih različic od 15 m3/h/m do 40 m3/h/m pri tlaku 2Pa.

TC 60 – namestitev v steklo

TC 60 je kompakten zračnik z loputo, ki ga odlikuje odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

TC60 je nesamoregulacijski, toplotno zaščiten vstekelni okenski zračnik za naravno prezračevanje iz aluminija z mehkim videzom zunanjega profila, ki ima odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Notranja loputa usmerja vhodni zračni tok navzgor in jo je mogoče stalno nadzorovati. TC60 je bil razvit za zastekljeno vgradnjo in se lahko vgradi v aluminijaste, lesene in PVC okenske profile z globino 20, 24 ali 28 mm. Zasnovan je z mislijo čim manjšega prenosa hladnega zraka od zunaj v notranjost. Perforiran notranji profil pa deluje kot mreža oz.zaščita proti mrčesu in insektom. Odlikujejo se tudi po solidnem dušenju hrupa v odprtem položaju 28 dB. Pretok naravnega zraka pa je zagotovljen z 44 m3/h/m pri tlaku 2Pa.

SONOSLOT in PYRAMID – Prezračevalne reže za namestitev v okenski okvir

SONOSLOT je samoregulacijska naravna prezračevalna reža z dobrim blaženjem zvoka, sestavljen iz zunanjega pokrova, notranje reže in plastičnega tulca z vgrajenim dušilcem zvoka. Sonoslot je na voljo v 4 velikostih: 275 mm, 375 mm, 475 mm in 700 mm. Vgradna višina je zgolj 35 mm, kar omogoča vgradnjo v večino standardnih okenskih profilov. Aluminijasta zunanja reža je samoregulirajoča s sistemom  I-FLUX®. To ohranja dokaj enakomeren pretok naravnega zraka ob močnem vetru in preprečuje prepih. Poleg tega je zunanja reža perforirana in deluje tudi kot mrežica proti mrčesu in insektom. Odlikujejo se tudi po solidnem dušenju hrupa v odprtem položaju 30 dB. Sistem je možen tudi v posebni protihrupni izvedbi, s katero zagotovimo dušenje hrupa vse do 40 dB. Pretok naravnega zraka pa je zagotovljen med 3,6 do 9 m3/h/m pri tlaku 2Pa.

PYRAMID je nesamoregulacijska naravna prezračevalna reža. To je najmanjši zračnik na trgu, ki ustreza predpisom o prezračevanju. Zračnik Pyramid je lahko nameščen v okvir oken iz PVC, lesa ali aluminija in je združljiv z višinami utorov od 13 do 16 mm. Vidna višina je zgolj 25 mm. Na voljo je v dolžini 250 in 500 mm. Zunanji pokrov nudi odlično zaščito pred vremenskimi vplivi in vključuje mrežo proti komarjem iz nerjavečega jekla. Je enostaven za odpiranje in nadzor. Notranja reža v odprtem položaju preusmerja vhodni zrak navzgor za optimalno širjenje svežega zraka v prostoru. Odlikujejo se tudi po solidnem dušenju hrupa v odprtem položaju med 33 do 36 dB. Sistem je možen tudi v posebni protihrupni izvedbi, s katero zagotovimo dušenje hrupa vse do 45 dB. Pretok naravnega zraka pa je zagotovljen med 7,6 do 15 m3/h/m pri tlaku 2Pa.

Pri obeh različicah je možna nadgradnja sistema za dodatno dušenje zunanjega zvoka SLONOSLOT-MAX in PYRACUST.

 

Postopek razreševanja pritožb odjemalcev in drugih strank vam posredujemo na podlagi pisne zahteve.