Lokalno rekuperacijsko prezračevanje

ENDURA® TWIST

Endura Twist je napreden, visokotehnološki sistem za lokalno rekuperacijsko prezračevanje. Odlikuje ga predvsem visoka učinkovitost rekuperacije, izjemno tiho delovanje in visoka raven dušenja hrupa okolice.

Izjemen in prilagodljiv design vam omogoča diskretno izvedbo nad okenskim profilom ali na straneh okenskega profila. Zaključki so prilagodljivi za čim bolj estetsko notranjost. Zunanji videz pa je prav tako diskreten, minimalističen. Barvna izbira vam omogoča popolno integracijo z izbiro oken in preostalega stavbnega pohištva.

Največja prednost sistema pa je vsekakor da ne potrebuje vrtanja v obstoječe stene ali posebnih prehodov. Namestitev se izvede sočasno z montažo stavbnega pohištva. Velikosti so po meri, ki jih vi določite glede na velikost stavbnega pohištva in predvidene odprtine za vgradnjo stavbnega pohištva. Velika prednost je tudi nizka vgradna višina, saj sistem zahteva zgolj 100 mm vgradnega prostora.

Zaradi hitre namestitve brez kanalov ali vrtanja v stene in enostavnega vzdrževanja je Endura Twist idealen za oba sistema gradnje, tako novogradnje kot tudi obnove.

Endura Twist hrani toploto zraka v zaprtih prostorih v regeneratorjih. Ker se ventilatorji vklopijo vsakih 30 sekund, regeneratorji prenesejo shranjeno toploto do svežega vhodnega zraka in v prostor vpiha prijeten, predhodno ogret svež zrak.

Zaradi neprekinjenega cikličnega delovanja izmeničnih ventilatorjev, ki zagotavljajo stalen sinhroni dovod in odvod zraka. lahko uporabnik kadarkoli uživa v optimalni kakovosti zraka.

V hladnih nočeh vročega poletja sistem samodejno preklopi v obvodni ( by-pass ) način zaradi vgrajenih temperaturnih senzorjev. Endura Twist vpihuje svež zunanji zrak, odvaja vroč notranji zrak brez vračanja toplote in pri tem osveži hišo.

Tudi v hladnih zimskih mesecih s pomočjo senzorjev deluje samodejno. Zahvaljujoč visoki toplotni učinkovitosti Endura Twist predgreje vstopni zrak do 15ºC pri zunanji temperaturi -15ºC in notranji temperaturi 22ºC. Tako je maksimalno zagotovljeno udobje pri minimalnih stroških ogrevanja!

Ta edinstveni koncept zagotavlja sistem brez kondenzacije in zmrzali brez nevarnosti zmrzovanja, ko zunanja temperatura pade daleč pod ničlo.

Endura Twist sistemi so opremljeni z izjemno tihimi osovinskimi motorji, ki so vedno na voljo v parnih izvedbah od 2 x 1 do 2 x 6 ventilatorjev z nominalno zmogljivostjo prezračevanja od 12 m3/h pa vse do 72 m3/h.

Regeneratorji poskrbijo za vračanje toplote do izjemnih 75% ter so enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Za čiščenje zunanjega zraka z zaščito pred cvetnim prahom in ostalim onesnaževanjem pa poskrbijo kakovostni filtri po sistemih G3 ( grobi 45% ) ali ePM1 ( fini 75% ). Sistem tudi sam zazna, kdaj je čas za menjavo iztrošenih filtrov.

Sisteme Endura Twist lahko upravljamo na več načinov. Osnovno upravljanje je s stikalno nadzorno enoto. Z zaslonom na dotik pa je udobje prvovrstno in vsebuje tudi vgrajen senzor monitoringa CO2, ki samodejno krmili enoto, da zagotovi optimalno in udobno kakovost zraka s čim manjšo porabo energije.

Omogočeno je tudi povezovanje na zunanje sisteme za nadzor stavbe, s t.i. sistemi pametnih hiš. S temi sistemi lahko optimizirate delovanje prezračevanja skupaj s senčenjem. Vse to vodi k še večji energetski učinkovitosti delovanja Endura Twist.

Postopek razreševanja pritožb odjemalcev in drugih strank vam posredujemo na podlagi pisne zahteve.